Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Független Benzinkutak Szövetsége: a tagok 100 százaléka támogatja a kétnapos leállást

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 12. - 20:57

Az FBSZ korábban arról tájékoztatott, hogy a bizonytalanság és a ki nem fizetett támogatások miatt teljesen leállnak a kisbenzinkutak augusztus 19-20-án.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Független Benzinkutak Szövetsége a Liner.hu-hoz eljuttatott közleményében jelentette be, hogy a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó, valamint az azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, a bizonytalanság, illetve a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án szüneteltetik a működést.

Egri Gábor, a szövetség elnöke a benzinárstop meghosszabbításának hírére már korábban is figyelmeztetett annak kapcsán, hogy bezárás fenyegeti a kisbenzinkutakat.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) péntek este egy friss közleményt is eljuttatott a Liner.hu-hoz, melyben részletesen is beszámoltak arról, hogy miért született meg a döntés, de közleményükből az is kiderült, hogy a Szövetség tagjainak 100 százaléka kiáll a döntés mellett, abszolút érthető módon.

“Az FBSZ pénteken tartott online közgyűlést, ahol a tagság 100 százaléka támogatta az akciónkat, azaz a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel. Ezáltal fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta.”

A közleményben a Szövetség rámutatott, a MOL 50 százalékra csökkentette le a kiszolgálási volument a kisbenzinkutak részére, ennél az oknál fogva pedig nem tudják megfelelő módon és akaratuk szerint kiszolgálni vevőiket.

Hangsúlyozták továbbá, hogy ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusában még nem kapták meg, illetve arról sincs információjuk, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható. A közleményükben jelzett megmozdulásuk mottója “Létünk a tét!”. Az FBSZ-hez 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent – a nevezett akcióhoz való csatlakozás önkéntes alapú.