Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Farmerek befogtak egy “fura macskát”, amiről kiderült, hogy valójában egy szervál

Fotó: Unsplash/Dušan veverkolog
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Missouri államban élő farmerek furcsállták az állat küllemét, de úgy voltak vele, hogy biztos csak egy “fura macska”. Egy afrikai szervál volt.

Egy Afrikában őshonos vadmacskát találtak és mentettek ki egy élvefogó csapdából Missouri államban, miután egy farmer küldött egy e-mailt egy nagymacskák gondozására szakosodott vadvédelmi központnak, miszerint talált egy fura macskát.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Az arkansasi Eureka Springsben található Turpentine Creek Wildlife Refuge válaszolt a megkeresésre, és kimentették a csapdából az egzotikus állatot. Egy sajtóközleményben pedig elárulták, hogy a helyiek már fél éve látták az állatot a környéken, csak épp azt nem tudták, hogy nem egy megtermett macska.

Az Arkansas állambeli Turpentine Creek Wildlife Refuge tisztviselői szerint “gyakori, hogy magántulajdonosok nem őshonos környezetbe engednek szabadon egzotikus állatokat”, ami igen komoly probléma: egyrészt nem tesz jót az állatnak, másrészt pedig a gazdáknak és állataiknak sem, hiszen a vadállatok könnyedén leölhetik a haszonállatokat, ezzel komoly károkat okozva.

A Turpentine Creek Wildlife Refuge egy ötperces videóban dokumentálta a szervál kiszabadítását, melyben az elnök, Tanya Smith megosztotta, a szervál “jó egészségnek” örvend, és az Arkansas állambeli Turpentine Creek Wildlife Refuge ideiglenes karanténállomásán fogják elhelyezni.

A vadvédelmi menedékhely egyébként számos nagymacskafajnak ad otthont, köztük tigriseknek, oroszlánoknak, pumáknak, szerváloknak, hiúzoknak, leopárdoknak, egy jaguárnak és különböző nagymacska-keverékeknek; de elkülönítve akadnak még hiénák és medvék is náluk.