Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

A valódi farkasember: videón, ahogy együtt lakomázik a farkasokkal

TÉMÁK:
#Videó
Fotó: Unsplash/Thomas Bonometti
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Videón, ahogy egy brit kutató csatlakozik egy farkasfalkához vacsorára.

Shaun Ellis idestova 20 éve tanulmányozza a vadonban élő farkasokat, munkássága nyomán pedig kiérdemelte a “farkasember” becenevet is. Az alábbi linken megtekinthető videón pedig látható, ahogy a férfi együtt lakomázik négylábú barátaival.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Ellist elmondása szerint már egészen ifjú kora óta lenyűgözik a farkasok, ezért elhatározta, hogy közelebbről is megismeri őket, és igyekszik bepillantást nyerni életükbe. Ezen elhatározás mentén végül az idahói Nez Perce Nemzeti Parkba kezdett járni, s gyakorta nagyon sok időt tölt együtt a farkasokkal.

Egy idő után azonban úgy határozott, ténylegesen odaköltözik, és együtt is élt a helyi törzsfőkkel, hogy egyre többet tudjon meg az állatok mindennapjairól: a farkasok nyolc hónap után fogadták be a falkába a férfit. Számunkra kissé meglepő lehet, de az üdvözlő gesztus abban merült ki, hogy megharapták a térdét.

Az azonban, hogy a falka befogadta, azzal jár, hogy együtt kell velük majszolnia a nyers húst, melyet fogyasztanak. A kutató a következőket mondta négylábú barátairól:

“Amikor egy kis időre részese lehetsz ennek, olyan dolgokat láthatsz, amiket sokan nem. Mindenki a sztereotip farkast látja, de van bennük valami fenséges, a vadon igazi szimbóluma. És amikor velük vagy, ez az egyik utolsó olyan hely a Földön, ahol nem az emberek irányítanak. És ez néha nagyon szép hely tud lenni.”