Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Már érkeznek is a falusi kisboltok számára a bérköltség-támogatások

TÉMÁK:
#támogatás
Fotó: Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Borbély Gábor polgármester és Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a Magyar falu program keretében felújított Május 1. út átadásán Bujákon 2022. november 10-én. MTI/Komka Péter
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Örülhetnek a falusi kisboltok, mert érkeznek a bérköltség-támogatások a magyar kormány részéről.

Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gyopáros Alpár felidézte, hogy 2021-ben, a Magyar falu program keretében a kormány fejlesztési támogatást biztosított a 2000 lélekszám alatti településeken működő kisboltok számára. A lehetőséggel több mint 1400 kisbolt élt, amelyek az előírt ötéves fenntartási idő alatt évente bérköltség támogatására is pályázhatnak – tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy 2022-ben így 1281 fő foglalkoztatását segíti a kormány 724 helyszínen, szerte az országban. Az idei hozzájárulás 564 millió forintnyi támogatást jelent a 2021-es felhíváson nyertes kisbolttulajdonosoknak, akik jövőre ismét benyújthatnak foglalkoztatást támogató kérelmet.

Gyopáros Alpár jelezte: december közepéig megjelenik egy új pályázati felhívás is, amelynek keretében minden 2000 lélekszám alatti településen működő kisbolt pályázhat működési támogatásra, például rezsiköltségének elszámolására.

A keret legfeljebb 8 milliárd forint összegű hazai forrás, a pályázat egyszerű és gyors, a 2023 év elején elnyerhető támogatás egyösszegű és előfinanszírozott lesz – fűzte hozzá.

“A falvak életében fontos szerepet töltenek be a mindennapi élelmiszereket árusító kisboltok, rajtuk keresztül a falusi emberek életének megkönnyítését támogatjuk a Magyar falu program keretében. Hajrá, falvak!” – zárta bejegyzést Gyopáros Alpár.

(MTI)