Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fagyos volt a hangulat a szélvihar után a napsütötte Balatonnál

Balatonfenyves, 2023. február 5. Nádra fagyott jégcsapok a Balaton partján Balatonfenyvesnél 2023. február 5-én. MTI/Varga György
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Balatonfenyvesen a partmenti kövekre fagytak a hullámok, hűvös napok jönnek.

Balatonfenyves, 2023. február 5. Kövekre fagyott jég a Balaton partján Balatonfenyvesnél 2023. február 5-én. MTI/Varga György
Balatonfenyves, 2023. február 5. Nádra fagyott jégcsapok a Balaton partján Balatonfenyvesnél 2023. február 5-én. MTI/Varga György

Tegnap épp Fonyódnál mérték az egyik legnagyobb széllökést, a 100 km/óra fölötti orkán a Balatont is kibillentette. A katasztrófavédelemhez több ezer hívás érkezett az ország minden pontjáról, a viharos szél azonban mostanra szerencsére elvonult.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Az orkánnal érkező hidegfront nyugodtabb, egyben hidegebb időt hozott magával, a jövő héten nem lesznek ritkák a -10 fok körüli minimumok sem, napsütésből ugyanakkor jóval többet kapunk.

A csapadékhajlam is lecsökken, a nappali enyhülés pedig már a hét közepétől megkezdődhet, szerdától fokozatosan emelkedni kezd a hőmérséklet, 4-5 fokról a hétvégére egészen 6-7 fokig.

Nézzük a pozitív oldalát a hidegnek

Éjszakánként azonban marad a fogcsikorgató hideg, ami az amatőr csillagászoknak tökéletes hír, hiszen február 8-án minden esélyük megvan arra, hogy elcsípjék a Mars közelében látható, dallamos nevű C/2022 E3 üstököst!

Könnyen lehet, hogy a tél talán első és utolsó igazán fagyos napjai jönnek, és bár nem kellemes a mínuszokban vacogni, a mezőgazdaságnak is kell a hideg, hogy a kártevők ne lepjék el már kora tavasszal a földeket.