Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

A Facebook mérlegeli, hogy visszaengedje-e a platformra Trumpot

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Facebook anyavállalata, a Meta most azt fontolgatja, hogy visszaengedi a platformra Donald Trumpot, s várhatóan a következő hetekben fogják bejelenteni a döntést.

A CNN jelentése szerint a döntést, mely nagy eséllyel a vállalat történetének egyik legkövetkezetesebb megfontolása lesz, a Meta egy kifejezetten erre a célra létrehozott, a vállalat különböző részlegeinek vezetőiből álló munkacsoport mérlegeli.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A különleges belsős munkacsoportban többek között a vállalat közpolitikai, kommunikációs, tartalompolitikai, valamint biztonsági és integritási csoportjainak képviselői is helyet kaptak.

Mint ismert, a volt amerikai elnököt a 2021. januárjában történt Capitolium ostroma után tiltották ki a Facebookról és az Instagramról is, s bár a tiltás határozatlan időre szólt, ezt később felülvizsgálták, s a Meta közölte, hogy két év után fontolóra veszi, hogy visszaengedje Trumpot ezen platformokra.

Noha a hírre sokan azt találgatták, hogy már szombaton megtörténhet a bejelentés a döntésről, miután a Meta által korábban kiszabott két éves határidő hivatalosan 2023. január 7-én, szombaton jár le, a Meta szóvivője, Andy Stone hétfőn azt mondta a CNN-nek, hogy a bejelentésre “a következő hetekben” kerül sor.