Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

A Real Madrid egykori edzője szerint “Párizs az új mekka” a focivilágban

Fabio Capello, az orosz labdarúgó-válogatott olasz származású szövetségi kapitánya a magyar válogatott elleni barátságos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Budapesten, a Groupama Arénában 2014. november 17-én. A mérkőzést november 18-án este játsszák a Groupama Arénában. MTI Fotó: Illyés Tibor
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Fabio Capello szerint Lionel Messi megszerzésével a Paris Saint-Germain valóságos zarándoklatot idézhet elő, amelynek következtében gyakorlatilag azt a játékost szerzik meg, amelyet akarják. A volt angol szövetségi kapitánynak az olasz válogatottról is volt pár dicsérő szava.

Az olasz válogatott sikere az Európa-bajnokság döntőjében, az olasz sportrajongóknak felejthetetlen nyár kezdete volt. Fabio Capello is egy közülük, aki a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott, ezt pedig a Sport.es szemlézte. A volt edző beszélt az új Serie A-ról, a nemzetközi átigazolási piacról és a hónap, de talán az év témájáról is, Lionel Messi barcelonai búcsújától.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Capello először az olaszok diadaláról emlékezett meg a Wembleyben: „Július 11-én ott voltam Londonban, utána pedig annyira elkapott a lendület, hogy reggeltől estig néztem az olimpiát. Minden érmünket ujjongva ünnepeltem.”

Az angolok egykori szövetségi kapitánya hazája bajnokságát kritizálta, amikor a Messi-PSG ügyre terelődött a téma: „A koronavírus-válság miatt csak az arab és orosz tulajdonú klubok maradtak gazdagok. Párizs lett az új Mekka. Szerencsére van, ahol a foci is lényeges, mint a Bayernnél és a németeknél úgy általában. Nagelsmann rosszul kezdett, de az elképzelései már látszanak.”

Olaszország hatalmas lehetőséget hagyott ki a saját pénzügyi fair play szabályaival. A Serie A klubjai mindig szenvednek, ha közös nevezőre kell térni.”

De vajon ki fogja nyerni az emlegetett bajnokságot? Capello így latolgatta az esélyeket: „Az Inter kiárusítása után a Juve a favorit, de nem lesz könnyű dolga Allegrinek, ha meg akarja ismételni a sikereket. Különleges teljesítmény kell majd De Ligttől és Dybalától.”

„Az Inter elvesztette az edzőt és két tavalyi bajnokát. Ettől viszont még remek csapatuk van, Dzeko a tökéletes ember Lukaku helyére. A Milanba érkező Giroud nagyszerű csatár, remélhetőleg Leaónak is remek éve lesz, Tonalinak viszont még fejlődnie kell. Donnarumma azt a csapatot választotta, amelyik körül nagyobb a felhajtás, egy kicsit több hálát vártam volna tőle.”