Clouds
21 Budapest
Dollár
356,52 Ft
Euró
387,77 Ft
Font
441,32 Ft
Bitcoin
23,113 $

F1: esőfüggönyben harcolt egymással Verstappen és Magnussen a Szingapúri Nagydíjon

Szingapúr, 2022. szeptember 30. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának elsõ szabadedzésén a Marina Bay utcai pályán 2022. szeptember 30-án. A futamot október 2-án rendezik. MTI/EPA/Tom White
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A hétvégi futam minden volt, csak egyszerű nem. A címvédőnek nem aranytálcán nyújtják oda a második világbajnoki elsőségét, matematikailag még mindig nem dőlt el az idei szezon.

Akik nyomon követték a Szingapúri Nagydíjat, azok pontosan tudják, hogy a hétvégét leginkább a kiszámíthatatlan időjárás határozta meg. Verstappen időmérője ugyanakkor nem ezen ment el, hanem a nem megfelelő mennyiségű üzemanyagon.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

A holland ezért csupán a 8. helyről rajtolhatott, az pedig még tovább nehezített a helyzetén, hogy a rajt is csúszott a pályára zúduló rengeteg eső miatt, a pole-ból induló Leclerc kivételével pedig mindenki esőfüggönyben kezdte meg a versenyt.

Verstappen – aki a rajtnál is beragadt – többek között Magnussennel is óriási csatában volt, a városi pályán ráadásul rendkívül nehéz minden egyes előzés, ilyen körülmények között pedig csaknem a lehetetlen kategóriát súrolja.

A dán nem ijedt meg az ellenféltől, mindazonáltal Verstappen így is a hetedik helyen végzett a kaotikus szingapúri hétvégén, ami azt jelenti, hogy a kármentés ugyan valamennyire sikerült, továbbra sem mondhatja magát kétszeres világbajnoknak.

Alig öt futam maradt hátra a szezonból, Verstappen 104 ponttal előzi meg Leclerc-et, összesen 125 pont gyűjthető még. Habár most elnapolták a bajnokavatást, vajmi kevés esély maradt arra, hogy kiélezett legyen az idény véghajrája.