Brutálisan jó F1-es motorhangok a Monacói Nagydíjról: hallanod kell (videó)

Fotó: Unsplash/M. R.
not image

Takács Petra

2022. május 27. - 14:43

A Forma-1 szerkesztői megint kitettek magukért, és egy olyan extrát kaptunk tőlük, amit már nem egy alkalommal néztünk meg.

Az F1 1950 óta létezik, azóta nagyon sok minden történt, sajnálatos módon nem egy kiváló versenyző idő előtt távozott. Régen még messze nem volt olyan biztonságos a Forma-1, mint az utóbbi időben, és ennek sokan megfizették az árát.

Egykor igen gyakoriak voltak a halálesetek, és nagy versenyzők is elvesztették az életüket ezekben a tragédiákban. Monaco szintén évtizedek óta tagja a naptárnak, kihagyhatatlan a pálya, még akkor is, ha szinte lehetetlen rajta előzni.

A régmúltban azonban számos olyan versenyt láthattunk a hercegségben, amiket állva tapsoltunk meg. Néha az időjárás, néha pedig egy baleset szólt közbe, amik mind képesek voltak a feje tejére állítani a dolgokat.

Lewis Hamilton megmutatta a Monacói Nagydíjra tervezett F1-es sisakfestését

Ezen a hétvégén Monte Carlóban versenyeznek a csaptok, melynek alkalmából számtalan extrát kaphatnak a rajongók. A Forma-1 hivatalos szerkesztői gőzerővel dolgoznak a különleges videós anyagokon, és ebből mutatunk meg most egyet.

Erre a linkre egy olyan felvételt láthattok, amiben a monacói pályát járhatjátok be, de nem akármilyen módon. 1986-tól egészen napjainkig láthattok onboard felvételeket, és nem is ez a pláne benne, hanem a motorhangok, amik egykor őrületbe kergették a nézőket.