Ezzel a két igazolással verhetetlenné válhat a Manchester City

not image

Nagy Noel

2021.február.25 - 23:04

A Manchester City csapna le a Borussia Dortmund két csodatehetség, Erling Haalandra és Giovanni Reynára, akikért hajlandó lenne 100 millió fontot is letenni az asztalra.

Haaland a Red Bull Salzburg Bajnokok Ligája szereplése óta áll egész Európa figyelmének középpontjában, túlzás nélkül mindenki a kegyeit keresi. 2020 januárjában a norvég futballista a Borussia Dortmundba igazolt, ahol folytatta az elképesztő gólszámok hozatalát.

Ha hinni lehet a 90Min értesüléseinek, akkor pedig a Pep Guardiola vezette Manchester City igen csak komolyan fontolóra vette, hogy leigazolja a norvég támadót, aki pont a városi riválist, a Manchester Unitedet utasította vissza még az előző télen.

A manchesteri kékek tervei szerint egy 100 millió fontos ajánlatot terveznek a német klub elé tolni Erling Haalandért és a még mindig csak 18 éves, szintén szupertehetségnek tekinthető amerikai középpályásért, Giovanni Reynáért. A 90Min szerint az ajánlatnak része lenne, hogy a City megvásárolná Reyna játékjogát, ám egy évre rögtön visszaadná kölcsönbe a dortmundiaknak.

A helyzet érdekessége, hogy mindkét játékos édesapja profi futballista volt korábban, és mindkettejüknek köze van Manchesterhez. Alf-Inge Haaland ugyanis korábban norvég válogatott volt, és a Manchester City játékosa volt 2000 és 2003 között.

Szomorú módon a 2001-es manchesteri derbi során az idősebbik Haaland pályafutásának jóformán vége szakadt, Roy Keane kegyetlen belépője után. Giovanni Reyna édesapja pedig az a Claudio Reyna volt, aki 2003 és 2007 között három és fél évet töltött a manchesteri kékeknél.

A sportportál értesülései szerint a Manchester City azonban Haaland esetében nem tervez „licitháborúba” belemenni, és a legesélyesebbnek tartják magukat, hogy megszerezzék a norvég játékos szignóját.

Ezért azonban a 90Min értesülései szerint az egyik riválisukkal, a Chelseavel kell megküzdeniük, akik a felemásra sikerült nyári nagybevásárlás ellenére – melynek során többek között Timo Werner, Kai Havertz és Hakim Ziyech játékjogát is megszerezték – is úgy gondolják, hogy reális esélyük van Haaland megszerzésére.