Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Ezúttal a rezsiárak kapcsán Gyurcsányozott egy jót a Fidesz

Budapest, 2021. szeptember 20. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A brüsszeli szankciók, a dollár, és a rezsicsökkentés került a középpontba.

“Gyurcsányék semmit sem változnak: hazudnak és álságosak” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely úgy folytatódik: Gyurcsány tizenötször emelte a rezsit, az áram árát a duplájára, a gáz árát a háromszorosára, a rezsicsökkentést meg mindig is el akarta törölni.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A magyar családok a legvédettebbek a szankciós energiaáremelkedéstől, a lakossági áram és gáz ára Magyarországon a legalacsonyabb uniós szinten – mutatott rá a nagyobbik kormánypárt.

Varju László szavaira akadtak ki

“Gyurcsányék naponta megvédik a szankciókat. Lám, így beszélnek azok, akikhez idegen hatalmak gurítják a dollárokat, hogy adják fel a nemzeti és európai érdekeket, akár annak árán is, ha a magyarok előtt is elzárnák a földgázt, az olajat és az áramot” – írták.

A kommüniké szerint megélhetési válság a brüsszeli szankciók miatt veszélyezteti az európaiakat, mert a szankciók miatt az egekbe emelkednek az árak, az infláció, egyre többet kell fizetni az áramért, a földgázért, és az élelmiszerekért is.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn azt mondta, hogy egy hétfői kimutatás szerint Magyarországon a legdrágább az áram az egész Európai Unióban.

MTI