Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Ezt érezzük most a kutakon, tartósabb csökkenés jöhet

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ami az elmúlt hetekben csupán néhány forintot jelentett, az akár kézzelfoghatóbb csökkenés is lehet a nagykereskedelmi árak alapján.

Bár mint ahogy arról már korábban is írtunk, nem feltétlenül követi egymást a két ár, vagyis a beszerzési és a kutakon tapasztalt literenkénti összeg. A mostani csökkentés azonban szinte biztosan megjelenik az átlagvásárlók számláin is.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A holtankoljak.hu legfrissebb információi szerint ugyanis szerdától ismét 10 forinttal csökken a benzin beszerzési ára, a gázolajé pedig 25 forinttal – számolt be róla az Infostart.

Vélhetően a kereskedelmi árakban is visszaköszön a csökkenés, 612 ft/literes átlagárral kalkulálnak a benzin, míg 643 forintos átlaggal a gázolaj esetében, és pénteken akár még további mérséklődés jöhet.

Több kedvező fejlemény összejátszásának köszönhető a mostanában tapasztalható árcsökkenés, egyrészt erősödött a forint a legfontosabb valutákkal, így az euróval és a dollárral szemben is.

Másrészt az olaj ára is csökkenésnek indult az elmúlt időszakban, a Brent hordónkénti ára 86-ról 79 dollárra esett egy hét leforgása alatt.