Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Pszichológiai ok vagy büntetés? Ezért hívták össze a Manchester United csapatát a vereség után

Fotó: EPA/Peter Powell
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 18. - 12:34

A Brentford elleni összecsapás után szabadnapjukat töltötték volna a játékosok, vasárnap mégis be kellett menniük az edzőközpontba. 

Alex McLeish, aki korábban a Rangers csapatát irányította, de Skócia szövetségi kapitánya is volt, állítja, hogy nem büntetés áll a döntés mögött, miszerint összehívták a Manchester United keretét a szabadnapjuk ellenére, miután kikaptak a Brentfordtól. 

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Football Insider úgy tudja, hogy a 4-0-s vereség után a játékosoknak 13,8 kilométert kellett futniuk vasárnap, ugyanis ennyi volt a két csapat mérkőzésen megtett távja közötti különbség, de McLeish állítja, hogy ez valójában nem fizikai büntetés volt, és a játékosok pszichológiai hasznát fogják érezni a döntésnek. 

„Annak idején vasárnaponként visszahoztak minket, amikor szombaton nem mentek jól a dolgok számunkra. Néha jól mentek, de nem úgy, ahogy a menedzser szerette volna, akkor is bejöttünk vasárnap” – mondta McLeish. 

Kiemelte, hogy bár lehet, hogy nem komoly edzéseket végeznek ilyenkor a játékosok, mégis el fognak gondolkodni azon, hogy miért kellett a szabadnapjukat is az edzőközpontban tölteni. 

„Azt hiszem, ez inkább pszichológiai kérdés. Az a célja, hogy felrázza azokat a játékosokat, akik szerepet játszottak abban a borzalmas 4-0-s vereségben” – tette hozzá.

„Vajon ettől jobban fognak játszani?” – tette fel a kérdést. Véleménye szerint minden futballistában „megvan az a mentalitás, hogy meg akarja mutatni a világnak, hogy ennél sokkal jobb játékos”.