Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ezer dollárt fizet az Apple az alkalmazottainak, hogy ne menjenek be dolgozni

TÉMÁK:
#Apple #Munka
Unsplash
Észak-Amerika
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A koronavírus-járvány intenzitásának erősödése következtében a cupertinói techóriás elhalasztja dolgozóinak visszahívását, miközben 1 000 dollárral támogatja a kiskereskedelmi alkalmazottakat.

A döntést a vállalat vezérigazgatója, Tim Cook jelentette be egy vállalati e-mailben – adta hírül egy bennfentes iparági forráshra hivatkozva a CNN.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

A cupertinói cég lépése a koronavírusos esetek számának növekedése és az omikron-variáns terjedéséhez köthető aggodalmak miatt történt. A hét elején az Apple visszaállította a kötelező maszkviselést az összes amerikai üzletében, néhányat pedig állítólag a rohamosan megugró esetszámok következtében be is zártak.

Több vállalat, köztük a Google, a Lyft, az Uber és az Amazon is többszöri alkalommal elhalasztotta az újranyitás időpontját, mivel a covid-járvány körüli bizonytalanság továbbra is kitart.

A pandémia kitörése környékén a Google és a Facebook is 1 000 dolláros prémiumot ajánlott fel alkalmazottainak, hogy segítsenek az otthonról történő munkavégzés költségeinek fedezésében.

Most az Apple is ugyanerre a lépésre kényszerült, így a dolgozók az otthoni munkaállomásokra megfelelő eszközöket tudnak majd vásárolni ebből az összegből.