Csak a Tescóból 2,3 millió tojást vásároltak a magyarok húsvétkor

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Jól fogyott a nagyhéten a sonka és az édességek is.

Közel 2,3 millió darab tojás, mintegy 140 ezer kilogramm sonka és 1,5 millió darabnál is több húsvéti édesség fogyott az ünnepek előtt a Tescóban – írta közleményében az áruházlánc.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Mintegy 76 ezer tálcányi tojás, 22,5 ezer kilogramm kalács, 728 ezer darab csokinyúl és kis híján 840 ezer darab csokitojás, 173 ezer csomó retek és több mint 145 ezer darab tormakrém – ez a Tesco húsvéti slágertermékeinek értékesítési mérlege az idei ünnepet megelőző hetekből.

A házhoz szállítás is népszerű volt

„Összesen 32,3 millió darab termék talált gazdára a nagyhéten üzleteinkben és online. Számos különféle kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítottunk húsvét előtt, amelyek találkoztak a vásárlóink igényeivel” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

„Így a tavaly karácsonyi számokat is felülmúlva az árucikkek jelentős részének beszerzéséhez vették igénybe a Clubcard nyújtotta árcsökkentő lehetőségeket” – tette hozzá.

A Tesco online rendelési és házhozszállítási szolgáltatása, a Tesco Otthonról esetében a napi rendelések száma körülbelül 35 százalékkal emelkedett, míg a naponta az áruházakban összekészített termékek darabszáma 50 százalékkal 150 ezerre növekedett húsvét hetében, ezzel párhuzamosan pedig a kosárérték 20-25 százalékkal volt magasabb a napi átlaghoz képest.