Ezeket a kúthálózatokat vásárolta fel a MOL

Gyál, 2021. november 15. A Mol Nagykõrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettõl a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követõen vizsgálják felül. MTI/Koszticsák Szilárd

Bense Róbert

2022. január 15. - 05:20

Lengyelországban és Magyarországon is alaposan bevásárolt a MOL, több mint 400 kúttal bővül a hálózat.

A napokban sajtóközleményben tudatta a MOL, hogy megállapodást írt alá a Normbenz Magyarország Kft. megvásárlásáról, melyhez a hazai Lukoil kutak tartoztak. A 79 töltőállomás egy korábbi akvizíció folytatása, tavaly márciusban ugyanis a 16 kutat számláló Normbenz Slovakia s.r.o.-t is felvásárolta a vállalat.

Ennél is nagyobb léptékű terjeszkedést jelentettek be szerdán, ugyanis a MOL a Grupa Lotos SA-val és a PKN Orlennel a kötött megállapodásának értelmében további 417 benzinkutat vásárolt Lengyelországban, 610 millió dollár értékben – számolt be róla az NRG Report

Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója szerint fontos lépés volt ez a csoport számára, hiszen a regionális pozíció komoly megerősítését jelenti, lévén a hatalmas lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon ezzel a harmadik pozíciót foglalhatja el a magyar vállalat.

Ugyanakkor a megállapodás része, hogy a PKN Orlen 185, Magyarországon és Szlovákiában található kutat vásárol 259 millió dollárért, a cég pedig fontos stratégiai lépésként tekint a délebbi terjeszkedésre.

A MOL így 1943-ról 2390-re növelte kútjainak számát, a PKN Orlen pedig hamarosan megjelenik a hazai piacon is. A versenyhatósági engedélyezési folyamat azonban vélhetően több hónapig, de akár egy évig is elhúzódhat.