Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Ez a játékos lehet a Barca új kiszemeltje

Ilkay Gündogan, a Manchester City játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Newcastle United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 21-i mérkõzésén Newcastle-ben. MTI/EPA/Peter Powell
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a Barca árgus szemekkel figyeli Ilkay Gündogant, a Manchester City német középpályását, akinek szerződése 2023 nyarán jár le.

A fichajes.net a Mundo Deportivo nyomán számolt be arról, hogy a Barca szorosan figyelemmel kíséri a német középpályás aktuális helyzetét a Manchester City-nél, céljuk pedig, hogy a közelgő téli átigazolási időszakban lecsapjanak rá, amennyiben Franck Kessié úgy határoz, hogy búcsút int a csapatnak.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A német játékos szerződése 2023 nyarán jár le a Manchester City-vel, és egyelőre nincs információ arról, hogy a klub hosszabbítani akarna vele, sajtóértesülések szerint pedig a klub most nem is a németre koncentrál, hanem arra, hogy leigazolhassák a csereként érkező Jude Bellinghamet.

Ilkay Gündogan a Barca új kiszemeltje

Ilkay Gündogan a hírek szerint rendkívül szimpatikus a Barcának, hiszen szinte tökéletesen beleillik Xavi elképzeléseibe: a játékos kiemelkedő technikával dolgozik a pályán, s több poszton is megállja a helyét. A Pep Guardiolával való közös munka pedig egy még teljesebb játékossá tette, így szinte bármilyen helyzetben képes bizonyítani tehetségét.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Barca tervének megvalósítása egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen a német játékos Pep Guardiola rendszerének egyik alappillére, így meglehet, az edző kevésbé lenne nyitott arra, hogy a szezon közepén elengedje a játékost.

Joan Laporta ennek ellenére is szinte biztosan A-tervként tekint a játékos megszerzésére, miután a Bernardo Silva opció túl bonyolulttá vált számukra, hiszen a Manchester City egy vonzó hosszabbítási ajánlatot tett le az asztalra a portugál számára.

Állítólag Youri Tielemans neve is felmerült a Barcánál, akinek 2023 nyarán jár le a szerződése a Leicester City-vel, és úgy tudni, nem tervez hosszabbítani klubjával. Itt azonban szintén van egy bökkenő: az Arsenalnak lenne egy megállapodása a belgával, melynek értelmében a szezon végén szabadügynökként érkezne hozzájuk.