Exatlon: vége, az egyik legerősebb versenyző esett ki

Fotó: Instagram/TV2
not image

Hujber Dávid

2021.május.7 - 22:05

A kihívók tudták, hogy bárki is távozzon az Exatlon mezőnyéből, egy erős és fontos versenyzőt fognak elveszíteni.

Eljött hát a párbaj napja, amikor is kiderült, hogy kinek kell elhagynia Dominikát, ahol már több mint négy hónapja küzdenek a versenyzők egymás ellen. Már csak pár hét van hátra a nagy fináléig, de addig még sokan fognak kiesni.

A bajnokok a végjáték első napján 100%-os teljesítményt nyújtottak, ami azt jelentette, hogy 10-0-val küldték vissza a faházba a kihívókat, akik érthető módon nagyon le voltak törve. Noha csütörtökön sokkal szorosabb volt közöttük a verseny, nem tudtak kiegyenlíteni.

Ez egyúttal azt is jelentette, hogy valakinek távoznia kellett, és ez a valaki a lányok közül került ki. Vivi a leggyengébb statisztikája miatt biztos párbajozó volt, így csak az lehetett a kérdés, hogy Bálint kit választ mellé.

Az eddigi legnehezebb döntés előtt állhatott a fiatal kihívó, mivel nemcsak Vivi, hanem Gréti, Anna és Dóri is erős versenyző. Talán csak Anna párbaja mellett nem szóltak érvek, akinek korábban kétszer is volt hasonlóban része, illetve Vivivel nagyon jó barátok lettek.

Ezek után várható volt, hogy Bálint Gréti és Dóri között fog dönteni, de bárkinek is kellett kimondania a nevét, azt most pláne nem szívesen tette meg. Még mielőtt ez megtörtént volna, Palik László egy újabb sokkal felérő bejelentést tett, miután az orvosi stáb úgy határozott, hogy Marci nem folytathatja tovább a vállsérülése miatt.

Bálint a vártnak megfelelően Grétit küldte ki Vivi ellen, szóval a döntése kicsit sem okozott meglepetést. A küzdelemnek teljesen fair módon vághattak neki, mivel mindkét versenyzőnek volt egy medálja.

Az első körben szinte egyszerre értek oda az ügyességihez, de Gréti jobbnak bizonyult, így azonnal elvett egy életet a csapattársától. A második körben sem volt sok esélye Vivinek, így már csak két élete maradt.

Gréti semmit nem bízott a véletlenre, zsinórban a harmadik körét is hozta, miután Vivinek nagyon nagy gondjai voltak a labdadobással, és hamar fel kellett használnia a medálját.

Vivi ellenfele képtelen volt hibázni, amivel újra egy élete maradt, és nagyon reménytelennek tűnt a helyzete. Anna ekkor már sírt a kispadon, hiába adtak tippeket a társuknak, nem akart működni a dolog. Ami ezután következett, az kissé furcsa volt, mivel noha Anna korábban azt mondta, hogy akár az összes medálját átadja Vivinek, senki sem tette ezt meg.

Gréti élt a lehetőséggel, és úgy nyerte meg a párbajt, hogy Vivi még csak pontot sem tudott szerezni az ellenfele ellen.