Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Exatlon: Franciska válasza arra a kérdésre, hogy meg tudta-e volna nyerni a versenyt

Fotó: Instagram/Szabó Franciska
not image

Hujber Dávid

2021. március 12. - 21:22

A súlyosan megsérült Franciska őszintén válaszolt arra a kérdésre, hogy meg tudta-e volna nyerni az Exatlon harmadik évadát.

Franciska azonnal felhívta magára a figyelmet, köszönhetően a hozzáállásának, a motivációjának és annak, hogy mindenkinek tanított valamit. Nélküle a bajnokok sokkal nehezebb helyzetben lettek volna, és nem egyszer egyedül vitte őket a hátán.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Ez nagy lelki és fizikai tehert is jelentett számára, ami nyilván kihatott a teljesítményére, és az első sérülése után már nem volt a régi. Ott mintha valami megtört volna benne, de még így is félelmetes maradt.

A második sérülése volt az, ami véget vetett az Exatlonjának, ami csak két héttel később derült ki az újabb vizsgálatokat követően. Krisztiánt is sokkolta a hír, senki nem akarta elhinni, amit Palik László mondott az éjszakai verseny előtt.

Franciskának korábban már több súlyos sérülése is volt, amik időről időre megakadályozták abban, hogy újabb jó eredményeket érjen el. Gelencsér Timi az interjújában megkérdezte tőle, hogy meg tudta-e volna nyerni az Exatlont.

„Ez az egy félelmem volt, hogy a győzelemtől csak a sérülés tarthat vissza, és ez volt a judo pályafutásom alatt is, ezt éreztem. Az első héten tényleg féltem, hogy csak éljem túl, mert az utóbbi másfél évben inkább a fitneszben voltam ugye jártas.”

„A konditermekben sokkal monotonabbak a mozdulatok, itt meg vissza kellett hoznom a robbanékonyságot. Természetesen az izomzatom emlékezett erre, még én is meglepődtem, hogy milyen robbanékony vagyok, meg milyen gyors.”

„Csak bírja az izomzatom, ne szakadjon el… Tudatosan nagyon figyeltem is erre, mert rengeteget nyújtottam, akkor előtte jól bemelegítettem. Szépen lassan a testem kezdte megszokni ezt a terhelést.”

Exatlon: András vészjósló nyilatkozata Bálintról, aki egyre gyengébb

„Utána el is vetettem ezt a gondolatot, hogy engem semmi sérülés nem fog akadályozni. Ugye volt is egy kisebb korábban, de az lehet, hogy annak kicsit lelki oka volt, mert sok volt rajtam az elején. Valamiért most így kellett lennie.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.