Neccesen, de nyert az Arsenal az Everton ellen

Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Arsenal is hozta a 3 pontot, így a forduló legnagyobb vesztese egyértelműen a Manchester United.

Noha a Manchester United kerete közel sem gyenge, a sok sérülés, a belső problémák és Ten Hang gyengeségei miatt komoly bajba került. A legutóbbi mérkőzésen is kikaptak, és a holland edző minden eddiginél nagyobb nyomás alá került.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A Manchester Citynél viszont minden rendben van, magabiztosan vezetik a bajnokságot, míg a Liverpool Szoboszlai vezetésével tapadnak a címvédőre. Az Unitedhez hasonlóan a Chelsea is mélyrepülésben van, legutóbb Kerkezék otthonában vesztettek pontokat.

Az Arsenal meccse sem volt egyszerű, és nemcsak amiatt, mert idegenben, Liverpoolban kellett pályára lépniük. Az Everton látta vendégül az „Ágyúsokat”, akik igyekeznek feljebb zárkózni a Cityre.

Nem lesz egyszerű dolguk, nincsenek olyan formában, mint az előző szezonban, másrészt a City stabilabbnak tűnik, hiába a nagy távozók a középpályáról. Az Arsenal már a 19. percben vezetéshez jutott, de közbeszólt a VAR.

A VAR-os elemzés végén visszavonták Martinelli gólját, és csak a hajrá előtt született meg a következő, már szabályos találat. Trossard döntötte el a 3 pont sorsát Saka passzából, ami fontos volt.

Az Arsenal a Liverpoolhoz és a Tottenham-hoz hasonlóan 13 pontos 5 fordulót követően. A City vezeti a tabellát, egyedüliként a mezőnyből 100%-osak, viszont még nagyon sok mérkőzés van hátra.