Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Évekre börtönbe küldenék Neymart

MTI/EPA/Quique Garcia

Bense Róbert

2022. október 18. - 18:35

A brazil játékost és édesapját egy 9 évvel ezelőtti korrupciós ügy miatt ítélhetik el, hamarosan döntés várható az ügyben.

A Barcelona 2013-ban igazolta le Neymart a Santostól, ám állításuk szerint 57 millió eurót fizettek érte, később azonban kiderült, hogy az összeg nem stimmelt, minimum 82 millió euróról volt ugyan szó.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

25 milliónak tehát lába kélt, az ügyben kulcsszereplő brazil DIS befektetői csoport azonban ezt nem nézte jó szemmel, és legalább 5 év börtönt, valamint 10 millió eurós büntetést követelnek.

A brazilt nem igazán izgatja a tárgyalás

Az érintettek mindent tagadnak, Neymar ügyvédjei pedig arra hivatkoznak, hogy a spanyol hatóságnak nincs hatásköre dönteni az ügyben, melyek állítólag Brazíliában, brazil állampolgárok által történtek.

A DIS azt állítja, hogy jogosult volt Neymar átigazolási összegének 40 százalékára, az érintettek viszont eltitkolták annak valódi mértékét, hogy kevesebb jutalékot kelljen kifizetniük – írja a Sky Sports.

Neymar mindenesetre nem izgulja túl a dolgokat, a bíróságra menet még szelfit is készített egy rajongóval. Ha el is ítélik, várhatóan felfüggesztettet kap majd. A tárgyalás jelen állás szerint október végéig tart.