Éveken keresztül zsaroltak, fenyegettek és folyamatosan kizsákmányoltak egy közmunkást

Debrecen, 2020. január 20. A közmunkásokat foglalkoztató Dehusz (Debreceni Humán Szolgáltató) Kft. dolgozója tűzifát aprít a cég telephelyén Debrecenben 2020. január 20-án. A városi önkormányzat megkezdte a téli tűzifaosztást, amelynek során január végéig a kétszázötven rászoruló 5-5 mázsa tüzelőt kap. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Kulcsár Péter

2021.március.6 - 07:46

Évekig fenyegetéssel és erőszakkal vették el egy kisbéri közmunkás pénzét, akinek a helyi lakosok adománygyűjtést szervezetek, és még egy gondnokot is ki kellett rendelni a védelmére.

A két férfi 2016. és 2019. évek között több alkalommal is 10 ezer forint feletti összegeket követelt a közmunkástól. Abban az esetben, ha a férfi nem teljesítette a követelésüket, akkor megtámadták, az egyik elkövető a térdével mellkason rúgta a férfit, autóval követték, megálltak a családi házuk ajtajában állva, és nem engedték ki őt – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi a fenyegetések hatására összesen 160 ezer forintot adott át a zsarolóknak. A vádirat szerint a két férfi 2019 novemberében az egyik reggel autóval megjelent a kisbéri férfi házánál.

Az elkövetők a 68 éves, beteg embernek azt a valótlan ígéretet tették, hogy ha elviszik Budapestre, akkor a férfi megkapja egy harmadik személlyel szemben fennálló, valójában nem is létező, tartozását.

Ezt követően az elkövetők 30 ezer forintot kértek és kaptak a férfitől a Budapestre történő utazás költségéül, azonban az elkövetők rövidesen kirakták a férfit az autóból a lakóhelyének közelében azzal, hogy elmennek tankolni, és rövidesen jönnek vissza érte. A csaló férfiak nem mentek vissza a férfiért, így Budapestre sem vitték el.

Az egyik férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy  2017 nyarán egy  kisbéri lakos otthonában 10 ezret kért kölcsön. Ő azonban közölte, hogy nem tud neki pénzt adni, mert neki sincs.

Az elkövető ezt követően, azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri és kezét-lábát összetöri. A sértett félelmében átadott 10 ezer forintot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről. Az ügyészség letöltendőt kért a két férfire.