Éveken belül érkezhet a Face ID a Macekre is

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. július 31. - 01:45

Habár a technológia már régóta készen áll, még néhány évet egészen biztosan várni kell arra, hogy iPhone-okon és iPadeken kívül Maceken is megjelenjen a Face ID.

A Bloomberg szakújságírója és bennfentes iparági szivárogtatója, Mark Gurman legutóbb arról írt, hogy az Apple legfőbb céljának tűzte ki a jövőre nézve, hogy az iPhone SE-n és az iPad Airen kívül az összes termékük megkapja a Face ID szenzorokat.

A szakértő hozzátette, az elkövetkező években fokozatosan implementálhatják a technológiát a különböző készülékekbe, ezáltal az olcsóbb árkategóriába eső eszközöket is elláthatják az arcfelismerő rendszerrel, ami minden idők egyik leggyorsabb képernyőfeloldó módszere.

Gurman korábban a 24 colos, felújított iMacek esetében röppentette fel a pletykákat, melyek szerint az asztali számítógépekbe már bekerülhet a Face ID, ebből azonban végül semmi sem lett.

A szivárogtató úgy gondolja, hogy a jövőben a notch is okafogyottá válhat az iPhone-okon, mivel a cupertinói techóriás azt tervezi, hogy képernyő alá építi be a Face ID-t és a TrueTone-hoz szükséges szenzort, így eltűnhet a sokakat zavaró sáv az okostelefonok kijelzőjének felső részéről.