Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

A BL-döntő mellett eurótízmilliókat is bukott a Real Madrid

Manchester, 2023. május 17. Éder Militao, a Real Madrid játékosa öngólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én. A Manchester City 4-0-ás gyõzelemmel jutott a döntõbe. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Azért így sem jártak rosszul, de a tavalyinál jóval kevesebbet kaszáltak a legrangosabb kupasorozatban.

Nem véletlenül fontos a Real Madrid számára a BL, a kupa presztízsén kívül van egy másik igen lényeges aspektus is, ami már anyagi jellegű. Számszerűsítve: a Blancók plusz 20 millió eurót vághattak volna zsebre, ha idén is megnyerik a finálét.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Persze az idáig gyűjtögetett 60 millió euró is igen jól hangzik, és vélhetően lesz is helye a kasszában, ha a Real le akarja igazolni Jude Bellinghamet. Ám a döntőért további 15,5, a végső győzelemért pedig még 4,5 millió euró járt volna – emlékeztet a 90min.com.

A Real Madrid számára a Manchester City ellen elszenvedett kiütéses vereséggel már csak a La Liga utolsó fordulói vannak hátra, ami azért még messze nem tét nélküli, hiszen a második helyért továbbra is folyik a csata.

Az biztosnak tűnik, hogy Carlo Ancelotti marad a csapatnál, már csak azért is, mert az elvárások szerint nem maradt trófea nélkül az együttes, ráadásul Florentino Pérez is bizalmat szavazott az olasz mesternek.

Az is világosnak tűnik viszont, hogy a csapatot meg kell erősíteni, hiszen idén is előfordult, hogy egy-egy sérülési hullám érzékenyen érintette a Realt, ezen pedig gyakorlatilag el is ment az idei bajnoki cím.