Rengeteg európai ország várja a turistákat

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.10 - 18:31

A negatív teszttel és oltási igazolvánnyal rendelkező emberek szabadon utazhatnak Európában idén nyáron, ami jó hír azoknak, akik 2021-re terveztek egy nagyszabású kiruccanást.

Az ATV Híradó riportjából kiderült, már utazhatnak Spanyolországba azok a turisták, akik megkapták mindkét adagot azokból a covid elleni vakcinákból, amiket az Európai Gyógyszerügynökség elismert, így a belépéshez egy erről szóló igazolás, illetve egy antigén gyorsteszt szükséges.

Velencében feloldották a szigorú korlátozásokat, mostantól kezdve kizárólag a maszkviselés és a távolságtartás kötelező, az éjszakai kijárási tilalomnak befellegzett, legalábbis ideiglenesen.

Szlovákiában mindeközben már oltanak Szputnyik V-vakcinával, és bár belpolitikai válságot eredményezett az oltóanyagok beszerzése körüli mizéria, végül megegyeztek a szer alkalmazásáról, és hamarosan a Tátrába is visszavárhatják a vendégeket.

Németországban már nem prioritási lista alapján oltanak – minden felnőtt számára ingyenesen elérhetővé tették a koronavírus elleni vakcinákat, az országban azonban továbbra is kevés dózis áll rendelkezésre az oltásokból.

Indiában két hónapig tartó zárlatot követően nyitott újra a főváros, azonban még nincs okuk fellélegezni, mivel a kórházak többsége még túlterheltség mellett működik, ám vannak arra utaló jelek, hogy javul a helyzet.

Az országban az elmúlt 24 órában több mint százezer új covid-beteget azonosítottak, a halottak száma viszont lakosságarányosan alacsony szinteken mozog.