A budapesti mérkőzés mutatja az UEFA szerint, mennyit számít, ha vannak nézők

Szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Kolláth Benjámin

2021.június.18 - 17:11

Az Európai Labdarúgó-szövetség értékelte a 2021-ben megtartott 2020-as Európa-bajnokság első hetét, külön kitérve a telt házas magyar-portugál meccset rendező Budapestre.

Martin Kallen, az UEFA EB-rendezésért felelős részlegének vezetője tartott sajtótájékoztatót, amelyen a torna első hetét értékelte, többnyire pozitívan.

“Mindent egybevetve elégedettek vagyunk a rendezéssel. A dolgok remekül mennek mind a 11 rendező városban, nem sok dolgunk van a szervezési oldalon. Ami pedig a futballt illeti, azt hiszem, kiváló mérkőzéseket láthattunk eddig” – idézi az Origo a tisztségviselőt.

Kallen külön kitért arra, mennyit jelent, hogy már a nézők is a helyszínen tekinthetik meg a mérkőzéseket, külön kiemelve a Puskás Arénát, ahol a Magyarország-Portugália mérkőzésre megteltek a lelátók.

“Elégedettek vagyunk a nézőszámokkal, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy mennyi nehézséget jelent most elutazni egy-egy mérkőzésre, elég csak a PCR-tesztekre, az antigéntesztekre és hasonlókra gondolnunk. De az emberek meccset akarnak nézni, ez látszik.”

Ami külön öröm azonban, hogy úgy néz ki, az UEFA törekvése, miszerint a helyi tömegközlekedés használatára biztassa a szurkolókat, sikeres volt: a menetrend-információkat tartalmazó EURO 2020 appot a szurkolók 76, Budapesten 93 százaléka használta.