Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Az eufórikus ünneplés mellett a szemét összeszedésére is figyeltek a japán drukkerek

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Mindenki odáig van a szemetet szedő japán szurkolókért, akik már a nyitómeccsen is besegítettek.

Nem minden nap látni hasonlót, már vasárnap, a nyitómeccs után is lehetett látni nagy zsákokkal sétálgató japán drukkereket a Khalifa stadionban, mint később kiderült, a szemetet segítettek összeszedni a helyszínen.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Amit ráadásul nem is a saját szurkolóik hagytak maguk után, hiszen a világbajnokság első mérkőzését Katar és Ecuador játszotta egymással.  A japán szurkolók a földön hagyott ecuadori és katari zászlókat is összeszedték, és elmondták, hogy az ország jelképei “tiszteletet parancsolnak”.

Az egyik bahreini influenszer, Omar Al-Farooq a torna nyitómérkőzését követően kérdezte meg a japánokat, miért döntöttek úgy, hogy ott maradnak és segítenek takarítani: “Japánok vagyunk, tiszteljük ezt a helyet, és nem hagyunk magunk után szemetet” – mondta egyikük.

Szerdán hasonló akciónak lehettek szemtanúi a Japán – Németország mérkőzést követően, amin óriási meglepetésre az ázsiai együttes győzött, ám az ünneplés mellett figyeltek arra is, hogy tisztán hagyják el a stadiont.

A japánok már a 2018-as oroszországi világbajnokság alatt is segítettek a szemét összeszedésében. A Belgiumtól a legjobb 16 között elszenvedett 3-2-es vereséget követően sem távoztak úgy a Rosztov Arénából, hogy ne szedték volna össze a hulladékot – írta a CBS Sports.