Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Az EU szankciókat vezet be az iráni drónok ukrajnai bevetése kapcsán

TÉMÁK:
#EU #Szankciók
Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb két ember vesztette életét. MTI/EPA/Szerhij Sesztak
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az EU csütörtökön több szankció bevezetéséről is döntött az iráni drónok Ukrajnában történő bevetése kapcsán, az új szankciók pedig magánszemélyek és szervezetek ellen szólnak.

Az EU soros cseh elnöksége csütörtökön jelentette be, hogy sikeresen megállapodtak új szankciókról az iráni drónok Ukrajnában történő bevetése kapcsán: az új szankciók három magánszemélyt és egy szervezetet is érintenek, melyek iráni drónokat szállítanak Oroszországnak, amiket az oroszok Ukrajnában vetnek be.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A soros cseh elnökség egy tweetben számolt be arról, hogy a három napon át tartó megbeszélések eredményeképpen az uniós nagykövetek sikeresen megállapodtak abban, hogy szankcionálják az Ukrajnát támadó iráni drónokat szállító szervezetet és magánszemélyeket.

A Guardian jelentése szerint hozzátették, az uniós tagállamok úgy határoztak, befagyasztják három magánszemély és egy szervezet vagyonát, melyek az iráni drónszállításokért felelősek. Közlésük szerint az EU már arra is felkészült, hogy e szankciókat kiterjessze további négy olyan iráni szervezetre, melyek már szerepeltek egy korábbi szankciós listán.

Az új szankciók már a mai naptól hatályosak. Mint ismert, Oroszország az elmúlt hetekben több tucatnyi kamikaze drónnal támadta Ukrajnát, melyekkel célzottan az ukrán energetikai infrastruktúrát támadták, s mely csapások következtében legkevesebb öt ember életét vesztette Kijevben.