Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

EU-s pénzek: Varga Judit bejelentette, maradéktalanul teljesítették a vállalásokat

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter expozét tart a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozását segítő javaslat tárgyalásán az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar kormány maradéktalanul teljesítette a vállalásokat, amiket az Európai Bizottság kért az EU-s forrásokért cserébe, így már csak rajtuk múlik a döntés.

Minden eddiginél nagyobb szükség lenne ezekre a pénzekre, de Brüsszel újabb és újabb akadályokat görgetett Magyarország elé. Rengeteg vállalást kellett teljesíteni, hogy valós esély legyen a pénzek mihamarabbi utalására.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Jó hír, hogy az Országgyűlés megszavazta az utolsó törvénycsomagot, akárcsak a korábbiakat, hogy lezárhassák a kondicionalitási eljárást, mely egyelőre megakadályozza azt, hogy Magyarország megkapja az uniós forrásokat.

„Ma az Országgyűlés megszavazta az utolsó törvénycsomagot is a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében.” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a hivatalos Facebook oldalán.

Hozzátette, ezzel maradéktalanul, határidőre teljesítették a Bizottsággal közösen vállalásokat. „Ezzel maradéktalanul, határidőre teljesítettük a Bizottsággal közösen lefektetett 17 magyar vállalást.”

Nagy kérdés, hogy mi jön ezután, hogyan dönt a Bizottság a kérdésben. „Az elmúlt hetek fokozott törvényhozási folyamata is jól mutatja a magyar Kormány és az Országgyűlés elkötelezettségét a megállapodás iránt.”

Varga hozzátette, mindent megtettek, és a jövőben is azon fognak dolgozni, hogy az utolsó fillérig megkapják magyar emberek a nekik járó forrásokat „Mi mindent megtettünk. A jövőben is azért fogunk dolgozni, hogy a magyar emberek az utolsó fillérig megkapják a nekik járó forrásokat.