Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

EU-s pénzek: Orbán Viktor szerint mindent teljesítettek

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján tartott közös sajtótájékoztatón 2022. november 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Takács Petra

2022. november 24. - 16:49

Kiderült, hogy már van 18. igény is, ami kapcsán szintén megegyezés született, ugyanakkor annak a határideje csak március lesz.

Minden akadály elhárult az Európai Bizottság és Magyarország között, amely a megállapodást eddig hátráltatta – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a szlovákiai Kassán.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A kormányfő a V4-es miniszterelnökök közös sajtótájékoztatóján kifejtette: 17 pontból álló csomagról egyeztek meg az Európai Bizottsággal, “ők megmondták, hogy mit akarnak”, aztán “ezeket konkretizáltuk, és ezeket végrehajtottuk”.

Közölte: most azt várják, hogy a november 30-án esedékes bizottsági ülésen döntsön a testület. “Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk” – jelentette ki.

Megjegyezte: azóta már van tizennyolcadik igény is, de arról is megegyeztek, hogy azt is teljesítik, viszont annak a határideje márciusban lesz.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.