Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Esztergomban is fájó korlátozásokat vezetnek be

Esztergom, 2022. március 23. Az Árpád-kori alapokra épült királyi vár déli részlete a Várhegy tetején a Fõszékesegyházzal (j) (teljes nevén Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-fõszékesegyház, ismertebb nevén az esztergomi bazilika). Balra lent a Pázmány Péter utca és a Mindszenty hercegprímás tér lakó- és egyházi épületeinek sora. A várépület helyén állt a XI. században az az erõsség, amelyben Gáza fejedelem fia, Vajk született (késõbbi nevén Szent István, Magyarország elsõ királya). A XI. század elsõ évtizedében õ tette a várat a mindenkori a király legfontosabb székhelyévé, Esztergomot a Magyar Királyság központjává. Az épületegyüttes 2008-ban elnyerte az Európai örökség helyszíne kitüntetõ címet. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Bense Róbert

2022. október 29. - 09:31

Bezárnak a művelődési házak és az uszoda is, 18 fok lesz az önkormányzati intézményekben.

Esztergom városának közgyűlése azok után döntött így, hogy a település közüzemi költségei már idén mintegy 305 millió forinttal, jövőre pedig csaknem 780 millióval emelkednek meg – írta meg az Mfor.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A következő évi drágulást ráadásul már a költségcsökkentő intézkedésekkel együtt számították ki, így Esztergom energiaköltségei 2023-ban meghaladják majd az egymilliárd forintot.

A karácsonyi díszkivilágítást is korlátozzák

A most elfogadott döntés alapján a fűtési idény végéig a Szentgyörgymezői Olvasókör, a Féja Géza Közösségi Ház, a Művelődés Háza és az önkormányzat kertvárosi kirendeltség is felfüggeszti működését.

A Szent István Strandfürdőben nem lesz téli uszoda, az élményfürdő szolgáltatásait is korlátozzák, a nyitvatartást pedig a gazdasági szempontot tekintve minden hónapban felülvizsgálják. A fürdő esetében egy energialapot is létrehoznak, ahová az esztergomi cégek támogatását is várják.

Esztergom önkormányzati épületeiben munkaidőben legfeljebb 18 lehet, azon kívül pedig ennél is kevesebb, kivételt képeznek az időseket és gyermekeket ellátó intézmények. Karácsonyi díszkivilágítás csupán a főtéren lesz, az önkormányzat pedig minden elhalasztható felújítást átütemez, továbbá a városi rendezvényeket is minimalizálják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.