Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Észt miniszter: ne gondoljuk azt, hogy a Moszkvából érkező fenyegetés csökkent volna

TÉMÁK:
#Észtország
Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében vesz részt a nemzeti állattenyésztés fejlesztésével foglalkozó tanácskozáson a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. november 21-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Mecel
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Állítása szerint valószínű, hogy Oroszország hamar visszaállítja a haditengerészet és a légierő eredeti méretét, de még az is lehet, hogy jóval nagyobbat.

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter nemrégiben a dpa német hírügynökségnek nyilatkozott arról, miszerint be kell ismernünk, hogy Oroszország nem gyengült kritikus mértékben az ukrajnai háború első kilenc hónapja során.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Véleménye szerint az orosz haditengerészet és légierő többé-kevésbé ugyanolyan mértékű, mint a konfliktus előtt, emellett valószínűnek tartja, hogy a jelentős veszteségek ellenére is hamar visszaállítják az eredeti méretüket, de még az is lehet, hogy jóval nagyobbat.

A tárcavezető hozzátette, miszerint Moszkva biztosan levonja az ukrajnai háború tanulságait, így hát semmi okunk azt hinni, hogy az Oroszországból érkező fenyegetés, vagy a NATO-t célzó fenyegetés csökkent volna.

Majd kifejtette, hogy a tervek szerint jövőre a GDP 2,84%-át fordítják védelmi kiadásokra, s ez az arány 3,2%-ra nőhet 2024-ben, amely jóval magasabb a katonai szövetség 2%-os elvárásánál – számolt be a Portfolio az MTI alapján.

Pevkur elmondása szerint az ország GDP-jének mintegy 1%-át fordították eddig az ukrán hadsereg támogatására, miközben a nyugati országok „háborús fáradtságának” veszélyére is figyelmeztetett, mondván, Oroszország pontosan erre törekszik, így nem szabad feladnunk.