Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
19,040 $

Esze ágában nem volt elhagyni a Barcelonát Frenkie de Jongnak

MTI/EPA/RONALD WITTEK

Bense Róbert

2022. szeptember 23. - 07:10

Pedig a Manchester United és a Barcelona nagyon közel voltak a megállapodáshoz.

Mint az utólag kiderült, Frenkie de Jong egyáltalán nem akart távozni a Barcelonától, annak ellenére sem, hogy a katalán klubvezetés egész nyáron azon volt, hogy valamilyen módon túladjon a fiatal hollandon.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

Egyrészt jól jött volna a bevétel, másrészt a fizetését sem kellett volna tovább állni. Pont utóbbi miatt nem jött össze a Manchester Uniteddel a transzfer, holott a két csapat meg is állapodott a 85 millió eurós átigazolási költségen.

Mindemellett a Chelsea is folyamatosan érdeklődött de Jong iránt, tárgyalásokat is folytatott a katalánokkal, ezek azonban abbamaradtak. Most pedig már azt is elárulta a holland, hogy jóval korábban eldöntötte, hogy maradni szeretne.

„Nem nagyon mondhatok részleteket, de azt tudtam, hogy mit akarok. A Barcelonánál maradni. Néha ütköznek az elképzelések a klub és egy játékos esetében. De egy percig nem gondoltam meg magam” – vallotta be.

De Jongra továbbra is számít Xavi, a szezon elején ugyanakkor leginkább csereemberként vetette be. Az első öt bajnokin a kispadról küldte be, a Cádiz és az Elche ellen viszont már kezdett – emlékeztetett a 90min.com.