Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Jövő hét elején szüntethetik meg a szivárgást az Északi Áramlat-1 vezetéken

MTI/EPA/SWEDISH COAST GUARD

Bense Róbert

2022. szeptember 29. - 16:28

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy működőképessé is teszik a gázvezetéket. Sőt, a neheze még ezután jöhet.

A Nord Stream AG szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy hétfőn valószínűleg megszüntetik a szivárgásokat a sérült Északi Áramlat-1 gázvezetéken – számolt be róla csütörtök délután a The Guardian.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A szóvivő azonban hozzátette, hogy csak akkor tud részletes beszámolóval szolgálni, ha már a helyszínen tartózkodnak a cég képviselőivel. Közölte továbbá, hogy a kár felméréséig lehetetlen további előrejelzéseket adni a vezeték jövőbeli működése kapcsán.

Ezt kizárólag a Balti-tengeren lehet elvégezni, ám jelenleg még a terület megközelítése is problémás, ugyanis a dán és a svéd hatóságok lezárták a zónát, ahol a szivárgásokat észlelték. Mindeközben a svéd hatóságok újabb szivárgásról számoltak be a közeli Északi Áramlat-2 vezetéknél.

A második vezetéken talált negyedik lyuk az Északi Áramlat 1-en keletkezett nagyobb repedés közelében található. Továbbra is azt gyanítják, hogy szabotázsakció áll a sérülések mögött, ennek kapcsán már az EU is vizsgálódik.

Tegnap az oroszok is megszólaltak, miután több helyről is vád érte Oroszországot, miszerint ők állnak a szivárgások előidézése mögött. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov ezt ostoba összeesküvésnek gondolja, és kiemelte, hogy Oroszország számára is komoly probléma a gázvezetékek sérülése.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.