Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Megint készül valamire Észak-Korea

TÉMÁK:
#kim dzsongun
Fotó: Az észak-koreai kormány által 2022. december elsején közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára részt vesz a kormányzó Munkapárt politikai bizottságának ülésén Phenjanban november 30-án. Kim Dzsong Un bejelentette, hogy még az év vége előtt nagyszabású politikai gyűlést hív össze. MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Phenjanban megrendezendő ülésen áttekintik a 2022-es év eredményeit, megvitatják a 2023-as terveket, valamint számos egyéb fontos témát.

A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) jelentése alapján az észak-koreai parlament januárban tartja következő ülését, amelynek során a következő évre vonatkozó terveket, köztük az ország költségvetéséről szóló terveket fogják kidolgozni.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az észak-koreai törvényhozás ritkán ül össze, évente egy vagy két alkalommal, s általában egynapos ülést tartanak, amelynek során jóváhagyják a kormányzó Munkáspárt által szükségesnek ítélt döntéseket.

A KCNA kifejtette, miszerint a Legfelsőbb Népi Gyűlés (SPA) ülését január 17-én fogják összehívni Phenjanban, s az ülésen áttekintik a 2022-es év eredményeit, megvitatják a 2023-as terveket, valamint számos egyéb fontos témát.

Utoljára idén februárban és szeptemberen üléseztek, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető is részt vesz-e az idei tanácskozáson, múlt héten viszont arról nyilatkozott, hogy 2023 „történelmi év” lesz – számolt be a CNA.

Állítólag azt is elmondta, mennyire fontos „innovatív útvonalakat” találni a problémák megoldására, miközben nem feledkeznek meg arról sem, hogy kiaknázzák a rendelkezésre álló lehetőségeiket, amire nagy szükségük van a „példátlan viszontagságokkal teli” 2022-es év után.