Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Letartóztattak egy észak-koreai katonát, mert a BTS dalára táncolt

Fotó: Unsplash/Micha Brändli
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 30. - 11:42

Észak-Korea komolyan gondolja, hogy visszaszorítja a dél-koreai popkultúra terjedését az országban. 

A Daily NK forrása szerint a kilencedik hadtest egyik járőrszázadának szakaszvezetőjét november 12-én tartóztatta le az Állambiztonsági Minisztérium hadtestosztálya, mert egy dél-koreai popegyüttes, a BTS dalára táncolt szabadidejében. 

Az észak-koreai hadseregben minden nap két óra szünet jár, amelyet a csapategység és a morál erősítésére használhatnak fel a katonák. A 20-as éveiben járó, Kim vezetéknéven azonosított férfi ekkor vette át a kezdeményezést, hogy kicsit jobb kedvre derítse a társait a járvány és gazdasági válság közepette. 

Másnap azonban letartóztatták, azzal a váddal, hogy megsértette a reakciós gondolatok és a kultúra ellen törvényt, amelyet a Nyugat és a kapitalizmus pártolása ellen hoztak. 

Kim a kihallgatáson tagadta, hogy ismerné a BTS-t, és azt állította, hogy ezt a táncot a szülővárosában szokták táncolni. Az Állambiztonsági Minisztérium munkatársai azonban ezt nem hitték el, ezért három hónapra fogdába zárták. 

A Daily NK forrása szerint Kim jól viselkedett, gyakran segített a katonák problémáinak megoldásában. Mivel a század tisztjei és emberei nagyra becsülték, elkerülte a méltatlan elbocsátást vagy a kommunista pártból való kizárást. 

A tavaly életbe léptetett törvény bár nem emeli ki, hogy tilos lenne dél-koreai táncokat táncolni, azonban Észak-Korea minden erejével azon van, hogy visszaszorítsa a dél-koreai popkultúrát. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.