Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Észak-Korea reagált az újabb dél-koreai-amerikai hadgyakorlatokra 

Fotó: Észak-koreai rakétakilövésrõl szóló híradást néznek emberek a szöuli fõpályaudvaron 2022. október 28-án, miután Észak-Korea újabb, egyelõre azonosítatlan ballisztikus rakétát lõtt ki a Japán-tenger irányába. Az újabb fegyverkísérletet a kommunista ország közvetlenül azt követõen hajtotta végre, hogy találkozott a japán, az amerikai és a dél-koreai külügyminiszter-helyettes. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 1. - 08:06

Phenjan felkészült és „készen áll arra, hogy minden szükséges intézkedést megtegyen szuverenitásának, népbiztonságának és területi integritásának megvédése érdekében a külső katonai fenyegetésekkel szemben”. 

Az észak-koreai külügyminisztérium szóvivője „szüntelen és vakmerő” katonai provokációnak minősítette a légi gyakorlatokat, amelyek célja az Észak-Korea elleni támadások előkészítése – írja az Al Jazeera

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

A közös amerikai-dél-koreai légi gyakorlatok „agresszióra való felkészülést szolgálnak, amelynek célja elsősorban a KNDK stratégiai célpontjainak megtámadása” – jelentette ki az észak-koreai szóvivő. 

„Ha az Egyesült Államok folyamatosan kitart a súlyos katonai provokációk mellett, a KNDK erőteljesebb nyomon követési intézkedéseket fog számításba venni” – tette hozzá.

Phenjan felkészült és „készen áll arra, hogy minden szükséges intézkedést megtegyen szuverenitásának, népbiztonságának és területi integritásának megvédése érdekében a külső katonai fenyegetésekkel szemben” – közölték. 

Pénteken Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé, újabb figyelmeztetésül, hogy bármit is csinál az Egyesült Államok a térségben, nem hátrálnak meg. 

Phenjan az atomfegyverekkel kapcsolatos retorikáját is fokozta, és nemrégiben olyan nukleáris doktrínát fogadott el, amely lazán meghatározott válsághelyzetekben megelőző nukleáris támadásokat engedélyez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.