Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Észak-Korea: újabb covid-esetszámok nélkül is érvényben van a korlátozások többsége

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára védőmaszkot visel, miközben megtekint egy gyógyszertárat Phenjanban 2022. május 15-én. MTI/EPA/KCNA
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 8. - 11:58

A tisztviselő szerint a javuló tendencia ellenére korai lenne azt mondani, hogy minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Alekszandr Matszegora, Oroszország észak-koreai nagykövete elmondta, az ország helyzete még nem stabilizálódott teljesen, így a határokat továbbra is zárva tartják, s bár a járványügyi-korlátozások egy részét feloldották, többségük jelenleg is érvényben van.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

Majd kifejtette, miszerint Észak-Korea naponta tesz közzé jelentéseket a koronavírusos esetszámokra vonatkozóan, azonban örömteli hír, hogy július 29-től kezdve nem regisztráltak újabb megbetegedéseket.

Az augusztus 2-ig rögzített adatok szerint az országban mindössze 95 beteg van, akik a szükséges kezelésben részesülnek, ennek ellenére korai lenne azt mondani, hogy a helyzet teljesen normalizálódott – számolt be a TASS.

A nagykövet hozzátette, továbbra is rendszeresen fertőtlenítenek, emellett szigorúan veszik a maszkviselési kötelezettséget, ám a legfontosabb az, hogy a határokat továbbra is zárva tartják, ez pedig minden bizonnyal szintén hozzájárul majd a covid megfékezéséhez.