Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Senki nem nyugodhat meg Észak-Koreában, és ki tudja, mi az igazság

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én. A KCNA közleménye szerint a hadsereg biztosítja a gyógyszerellátást az észak-koreai fővárosban, miután közel másfél millió fertőzöttje és 56 halálos áldozata van a hatóságok által csak lázként emlegetett koronavírus-járványnak az országban. MTI/EPA/KCNA
not image

Koós Alexandra

2022. május 22. - 20:29

A betegek közül mintegy 2,06 millióan már felépültek, azonban közel 579 ezer személyt jelenleg is kezelnek.

A KCNA beszámolója alapján Észak-Korea hatóságai az elmúlt 24 órában legalább 186 090 lázas megbetegedést regisztráltak, az ehhez köthető esetek száma pedig április végétől 2,64 millióra tehető, mióta kitört a koronavírus-járvány az országban.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

A betegek közül mintegy 2,06 millióan már meggyógyultak, azonban közel 579 ezer főt jelenleg is kezelnek, emellett újabb halálesetet regisztráltak, ezzel az elhunyt áldozatok száma 67-re emelkedett.

Egyes dél-koreai szakértők azonban felhívták a figyelmet, hogy Észak-Korea hivatalos statisztikája csak a lázas tünetekkel rendelkező emberek számát közli, feltehetően amiatt, hogy nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel a covid-tesztek elvégzéséhez – közölte a TASS.

Ezáltal a hivatalos statisztikában említettek közül nem biztos, hogy minden beteg megfertőződött a koronavírussal, emellett az országban fennálló helyzet immár bizakodásra ad okot, ugyanis a kezdeti hirtelen növekedéshez képest az esetszámok csökkenését tapasztalták.