Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Kivégeztek egy karmestert Észak-Koreában, mert nem tetszett neki egy előadás

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (k) beszél a párttitkárok konferenciáján Phenjanban 2021. április 8-án. MTI/EPA/KCNA
not image

Nagy Noel

2021. május 13. - 20:20

Egy dél-koreai újság beszámolója szerint Kim Dzsongun kivégeztetett egy karmestert Észak-Koreában, ráadásul meglehetősen kegyetlen módon.

Az eset még február közepén történt, éppen Kim Dzsongun születésnapján – írja a Dong-Ilbo napilap beszámolói alapján a Newsweek. Azt ugyanakkor kihangsúlyozta a hírportál is, hogy egyelőre ezt a történetet független forrásból nem erősítették meg.

A történet még február 16-án kezdődött, a „Felkelő Csillag Napján”, amely egy nemzeti ünnep Észak-Koreában, konkrétan a legfelsőbb vezető születésnapja. Kim és felesége ezért a phenjani Mansudae Színházba látogattak, ahol előadásokkal készültek a számukra.

Az egyik ilyen az úgynevezett „Árnyékmágia” nevű előadás volt, ahol különböző színészek bűvésztrükköket csináltak egy paraván mögött, amely ténylegesen azt a hatást keltette, mintha árnyékok lettek volna.

Kimnek állítólag nagyon tetszett az előadás, ám egy karmester állítólag megjegyezte egy mellette ülőnek, hogy szerinte nem volt igazán jó az előadás. A dél-koreai napilap beszámolója szerint még aznap letartóztatták a férfit.

Két nappal később minden művészt értesítettek, hogy gyűljenek össze február 20-án Phenjanban egy nyilvános kivégzésre. Mire a művészek odaértek, már csak azt látták, hogy a karmestert egy póznához kötözték.

A napilap szerint ezt követően „szörnyű halált halt” a karmester, ráadásul a kórusának tagjai előtt. A kivégzést egy háromfős kivégzőosztag hajtotta végre, Ak-47-es gépfegyverekkel, akik 10 méteres távolságból összesen 90 töltényt lőttek a férfiba.

Arról pontosan nem tudni, hogy hívták a szóban forgó karmestert, erről különböző hírek láttak napvilágot, viszont az biztosra vehető, hogy nyilvános kivégzés áldozata lett, mert nem értett egyet a legfelsőbb vezetővel.