Megdöbbentő felvételek Észak-Koreából – arccal kettévágott téglák, hason széttört beton

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára (k) beszél egy védelmi fejlesztési kiállításon Phenjanban 2021. október 11-én. A KCNA tudósítása szerint Kim kijelentette, hogy Észak-Korea nem akar háborút indítani, de fejlesztenie kell védelmi képességeit az Egyesült Államok ellenséges politikája és Dél-Korea fegyverkezése miatt, ami destabilizálja a Koreai-félszigetet. MTI/AP/KCNA/KNS
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 13:41

A felvétel az észak-koreai hadsereg erejének bemutatására készülhetett, de ennél bizarrabb videót talán még nem láttunk az elszigetelt országból.

A legújabb észak-koreai propagandavideó ezúttal kifejezetten meglepő képsorokat tartalmaz: a kifejezetten jó fizikumú katonák hason törnek szét betontömböket, arccal hasítanak ketté téglákat, miközben Kim Dzsongunnak a szeme sem rebben.

A videón szereplő furcsaságoknak azonban ezzel még nincs vége, ugyanis láthatók még katonák, akik nyakukkal hajlítanak el egy vasrudat, egy másik katonának a mellkasán törnek szét egy betontömböt, míg egy másik szilánkokra fekszik.

(BBC)