Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Újabb államban léphet életbe a terhességmegszakítás tilalmáról szóló törvény

Fotó: A legfelsőbb bíróság abortuszról szóló döntése ellen tüntetnek Atlantában 2022. június 24-én, miután a testület hatályon kívül helyezte azt a csaknem ötvenéves döntést, amely alapján a szövetségi kormány garantálta az abortusz jogát. A döntés értelmében az abortuszjog normáit ezentúl a tagállamok határozzák meg. Az ítélet után nyolc tagállamban azonnal életbe lépett az abortusztilalom. MTI/EPA/Erik S. Lesser
not image

Takács Petra

2022. augusztus 18. - 08:27

Egyre több amerikai államban léphet érvénybe a terhességmegszakítás tilalmáról szóló törvény.

Egy észak-karolinai szövetségi bíróság visszaállította a terhességmegszakítás tilalmára vonatkozó törvényt az állam területén.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

 A törvényerőre emelkedő jogszabály megtiltja a terhesség megszakítását a 20. hét után, az egészségügyi vészhelyzetek kivételével. William Osteen bíró közölte, azután döntött a terhességmegszakítás tilalmát előíró jogszabály visszaállítása mellett, hogy a szövetségi Legfelsőbb Bíróság júniusban az államok hatáskörébe utalta az abortusz szabályozását.

Az állam republikánus képviselői július végén nyilvános levélben szólították fel a szövetségi bírót a tilalom visszaállítására, miután a demokratákhoz tartozó állami főügyész elutasította indítványukat és bírói hatáskörbe utalta a döntést.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.