Az essexi rendőrség szerint a kátyúk hasznosak, mert így nincs annyi gyorshajtó

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ám ezzel nem mindenki értett egyet, ugyanis egy helybeli sárga festékszóróval megjelölte a kátyúkat, és nagy betűvel föléjük festett egy figyelmeztetést.

Az autósok egyik legrosszabb rémálma, ha számtalan kátyún kell áthaladniuk ahhoz, hogy eljussanak A-ból B-be, s különösen igaz ez Angliában, a cambridgeshire-i Wisbech St Mary városában található Murrow Lane-en.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Az adatok szerint az előző évhez képest csaknem harmadával nőtt az ehhez köthető incidensek (köztük defektek) száma, amelyeknél egy közös pont volt: az, hogy a kocsik több kátyút próbáltak meg kikerülni vagy áthaladni rajta – írta a 24.hu.

Ezáltal a lakosok kifejezetten balesetveszélyesnek tartják a kátyúkat, ám az essexi rendőrség szerint jóval több haszonnal járnak, mint kárral. Elmondásuk alapján a gyorshajtás ugyanekkora problémát jelent, a kátyúk pedig visszaszorítják az ilyen eseteket, miközben lassítják a forgalmat.

„Ez nem is olyan rossz ötlet. A kátyúk miatt a sofőrök biztosan lassítani fognak, ami mindenképp jót jelent”

– mondta egy helyi tisztviselő, amivel sokan egyetértettek.

Ám a Daily Mail beszámolója alapján egy ottani lakost annyira dühítettek az úthibák, hogy elhatározta, saját kezébe veszi a dolgokat, ezért sárga festékszóróval megjelölte a kátyúkat, és föléjük festette, hogy „nagyon nagy lyuk”. Majd nem sokkal azután, hogy ennek híre ment, a helyi tanács elkezdte betömni a lyukakat.