Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Esős, szeles és borongós lesz a kedd

Fotó: Unsplash/Sandeep Swarnkar
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hétfői esőzés még kedden is kitart, noha délutánra nagy eséllyel meg is szűnik a csapadék, ám a heves szélmozgás még este is jellemző lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint borult lesz az ég, csak kedden a déli óráktól szakadozhat fel a felhőzet a nyugati megyék fölött. Reggelig sokfelé, illetve kedden napközben a Dunántúl keleti felén és a Dunától keletre esős idő valószínű kiadós mennyiségű csapadékkal, kedd reggeltől azonban nyugat felől fokozatosan eláll az eső.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Kedden délutántól már keleten is csökken az eső intenzitása (az északi hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék eshet), és késő estére jórészt meg is szűnik a csapadék.

Hétfő estig, késő estig a Dél-Alföldön a déli szél még erős lesz, majd ott mérséklődik a légmozgás. Eközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, amely egyre több helyen megerősödik, hajnaltól viharossá is fokozódik.

Kedden délutántól már a keleti országrészben is megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 4 és 8 fok között valószínű.