Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

A pilóta barátjának hála menekültek meg az esőerdőben lezuhant helikopter utasai

Fotó: Unsplash

Bense Róbert

2022. október 28. - 16:29

A malajziai Bukit Kinta erdőrezervátumban veszett nyoma a helikopternek, az utolsó pillanatban sikerült vészjelzést küldeni a gépről.

Fedzrol Norazam kapitány lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a kelantani Gua Musangból az ipohi Ulu Kintába tartó ötfős orvosi csoport ha sérülésekkel is, de túlélte a zuhanást.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A helikopterpilóta ugyanis értesítette egyik barátját arról, hogy az esőerdő felett repülve, ködben és rossz látási viszonyok között bajba került a gépük, aki ezt követően azonnal jelezte a vészhelyzetet a Malajziai Polgári Légiközlekedési Hatóságnak.

A gyors reakciónak köszönhetően a mentőcsapat tudta, hogy merre kell keresni a lezuhant helikoptert, melynek addigra a pilótája is és az utasai is biztonságos távolságra húzódtak a roncstól.

“Két utas súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik ápolónak eltört a lába, míg egy másik a térdén sérült meg. Minden áldozatot a Sultanah Hajjah Kalsom kórházba szállítottak, és a sürgősségi osztályon kezelik őket” – mondta a mentőcsapat szóvivője.

„A keresési és mentési művelet este 9 órakor ért véget, miután az utolsó sérültet is kórházba szállították” – tette hozzá. A helikopter a kijelölt repülési útvonalán közlekedett, a baleset körülményeit még vizsgálják – írta meg a CNA.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.