Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Erzsébet királynő ma ünnepli 95. születésnapját

II. Erzsébet brit uralkodó a világ egyik leghíresebb lóversenyén, a több mint 200 éves múltra visszatekintõ epsomi derbin 22015. június 10-én. II. Erzsébet, a világ legidõsebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója 2021. április 21-én ünnepli a 95. születésnapját. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
not image

Borbély Fanni

2021. április 21. - 19:52

A királynő csendesen ünnepli 95. születésnapját, hiszen ez az első alkalom, hogy Fülöp herceg nélkül kell töltenie ezt a napot.

Második egymást követő évben törölték a hagyományos 41 és 21 fegyveres tisztelgéseket, amelyeket hagyományosan a Hyde Parkban és a Tower of Londonban tartottak az alkalom miatt.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Fülöp, edinburgh-i herceg halála miatt a Buckingham-palota várhatóan nem ad ki egyetlen hivatalos fényképet sem az uralkodóról. Ehelyett a királynő állítólag csendesen tölti e napot, csak közeli családtagok csatlakozhatnak hozzá, de többen úgy gondolják, hogy ezen személyek között nem szerepelhet Wales hercege.

A hírek szerint Károly herceg visszavonult hivatalos walesi otthonába, Llwynywermodba, Myddfaiba, Llandovery-be, hogy megsirassa apja elvesztését, mivel Windsorból utazott oda, ahol ő és az idősebb királyiak azon 30 gyászoló között voltak, akik részt vettek Fülöp herceg temetésén.

Nem tudni, hogy a sussexi herceg láthatta-e a nagymamáját, mielőtt visszatért volna Kaliforniába, hogy az állapotos sussexi hercegnőnél legyen, aki nyárra várja a pár második gyermekét. Annyit tudni, hogy a herceg Frogmore Cottage-ban, korábbi hivatalos otthonában, a windsori birtokon tartózkodott, ahol a szombati temetés előtt elszigetelte magát a nyilvánosságtól.

A királynőhöz legközelebb élő családtagok, akik láthatják őt, York hercege, Eugénia hercegnő, valamint Wessex grófnője és grófnője. A királynőnek hivatalos születésnapja is van, amely idén június 12-re esik, az időpont azonban még kidolgozás alatt áll a Buckingham-palotában.

A szuverén születésnapi felvonulását, a Trooping the Colort általában Londonban rendezik, ám tavaly inkább egy távolságtartással szabályozott katonai felvonulást tartottak a windsori kastélyban.

A királynő már a herceg halála előtt, április 9-én sem akarta, hogy születésnapját bármilyen érdemben megtartsák, ehelyett azt mondta, hogy szívesen fókuszálna Fülöp 100. születésnapi ünnepségére, amelyre június 10-én került volna sor – írja a The Guardian.