Erre számítsanak azok, akik oltásra készülnek Magyarországon

Székkutas, 2021. március 4. Bakos Attila háziorvos oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcina második adagját a székkutasi egészségházban 2021. március 4-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.március.4 - 19:10

A katonák is szerepet vállalnak az oltási folyamat részeként, segítvén ezzel a terv megvalósítását, hogy szerdáig több mint 500 ezer ember kapja meg az oltását.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elég erős és beszédes adatokat közölt az operatív törzs csütörtöki sajtóeseményén, közvetlen a kormányinfó után, melynek ideje alatt bejelentették az új korlátozások egy részét.

Az oltások közben folyamatosan zajlanak és ez a hétvégén is így lesz. Rengetegen kaphatják meg a vakcinájukat, ami egy újabb lépés a teljes immunizálás felé. Müller elmondta, hogy az oltópontokon katonákkal is találkozhatnak az emberek, akikre ugyancsak szükség van a terv megvalósításához.

„101 kórházban, 433 oltóponton reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva ezek azt oltópotok. Óránként egy-egy oltóponton 12 fő beoltására készülnek. Pontosan kérem szépen a megjelenést, amennyire csak lehet, az előzőeknek megfelelően ugyanazon feltételekkel, tehát szeretnénk elkerülni a zsúfoltságot ezeken a helyeken.”

„Ezért se előbb, se később ne érkezzenek, tisztelettel kérem Önöket. Készüljenek fel az oltásra, vigyék magukkal a TAJ-kártyájukat, személyi igazolványt és azt a hozzájáruló nyilatkozatot, amit a koronavirus.gov.hu vagy a vakcina.info.hu oldalról le tudnak tölteni.”

Magyarország kormányának reakciója az új egészségügyi jogviszonyokat érintő kérdésekre

„Ezzel nagyon sokat tudnak lendíteni, hogy tempósan, ütemesen menjen végbe ez a kampány. Számítani lehet arra, hogy sokan vannak ezeken a helyeken. Természetesen a megfelelő tereléssel, a zsúfoltság elkerülése érdekében még katonák is fogják segíteni ezeket az oltóhelyeket, annak érdekében, hogy az Önök egészsége megmaradjon.”

„Nagyon fontos, hogy mindenki maszkban érkezzék, hiszen itt várható az is, hogy akár 40-60 percet igénybe fog venni egy-egy procedúra lezajlása, hiszen igyekeznek elkerülni a zsúfoltságot azzal is, hogy a bejelentkezés, regisztráció, oltóhely majd az Önök által is ismert várakozási idő egymástól elkülönítetten kellő távolságtartással történjen.”