A Nike lehet a kulcsa annak, hogy Haaland a Barcelona játékosa legyen

Fotó: Twitter/Erling Haaland
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 16:31

Joan Laporta mindenképpen szeretne egy szupersztárt igazolni a csapatba, amelyből Lionel Messi távozásával egy darab sem maradt.

Laporta különösképpen Erling Haaland leigazolására feni a fogát, a norvég támadó ugyanis a világ egyik legjobb támadójává kezdi kinőni magát. A katalánoknak sosem árt, ha bővítik támadóopcióikat, ráadásul egy ilyen magas szintű játékossal.

A problémát viszont az FC Barcelona pénzügyi gondjai jelenthetik, mert bár a 75 millió euró körüli kivásárlási záradékát vélhetően ki fogják tudni fizetni, a norvég gólzsák fizetése már ennél nagyobb gondot jelenthet Mino Raiola miatt.

Nem beszélve arról, hogy a katalánoknak egész Európával meg kell mérkőzniük a norvég aláírásáért, ráadásul vetélytársaik többségének nem fog gondot okozni Haaland bére. Olyan klubokról beszélünk, mint a Manchester City vagy a Real Madrid.

A Fichajes beszámolója szerint viszont a katalánoknak van még egy aduásza, méghozzá a Nike. A sportszeripari óriás ugyanis mind a gránátvörös-kékekkel, mint Haalanddal is szerződésben áll egyaránt.

Már beindultak arról a találgatások korábban, hogy hiába az Adidas a Real Madrid mezszponzora, a Nike ennek ellenére aktív finanszírozója maradhat Kylian Mbappénak, ezzel pedig megteremtve a rivalizálást.

A Nike ugyanis pontosan tudja, hogy ha Mbappé a Realnál, Haaland pedig a Barcelonánál játszik, az mekkora plusz összeget fog számukra jelenteni. Az ilyen rivalizálások elképesztő pénzteremtési potenciállal rendelkeznek, a Nike előtt pedig főként ez lebeg.