Eriksen nem akármilyen esélyt kaphat a visszatérésre

Baku, 2021. július 3. A dán Christian Eriksen óriás méretû mezét fogják a dán játékosok a pályán a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntõjének Csehország-Dánia mérkõzése kezdete elõtt Bakuban 2021. július 3-án. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle elõzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bõ tíz percen keresztül élesztették újra, mielõtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. MTI/EPA/Getty pool/Dan Mullan

Bense Róbert

2022. január 20. - 18:15

Négy Premier League csapat is szemet vetett a dán klasszisra, aki hamarosan visszatérhet a pályára.

A 29 éves középpályás az Európa-bajnokságon történtek után csapat nélkül maradt, jelenleg pedig annál az Odensénél edz, amely junior karrierjének egyik fontos állomása volt, és ami akkor sem zárta be előtte az ajtót, amikor a legnagyobb bizonytalanságok övezték a visszatérés kérdését.

Úgy tűnik, hogy Eriksennek érdemes volt edzéssel tölteni az elmúlt hónapokat, ugyanis a több neves angol klub figyelmét is felkeltette, ami jól jelzi, hogy még mindig komoly tényezőnek számít az európai focielitben.

A kérők közül talán Eriksen korábbi csapata, a Tottenham a legvalószínűbb befutó, ráadásul Conte már az Interben is dolgozott együtt a játékossal. De a Leicester szintén reális opció lehet, miután a „Rókák” sérüléshullámára muszáj lenne minőségi megoldást találniuk – írja a Fichajes

A Newcastle is szóba jöhet, a csapat új tulajdonosa pedig már számos sztárjátékost kinézett, hiszen az anyagiak nem jelentenek problémát, viszont a kiesőhelyen tanyázás már annál inkább. Az újonc Brentford vezetősége is bejelentkezett a dánért, meglepően jól tartják magukat a PL-ben, így akár egy-egy nagyobb névért is érdemes versenybe szállniuk.

A 109-szeres dán válogatott korábban adott nyilatkozatában kifejtette, hogy mindent megtesz a visszatérésért, és azon van, hogy az idei katari vb-re a válogatott keretébe is bekerüljön.