Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Erik Lamela nyerte el az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat

Erik Lamela, a Tottenham játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában játszott Bournemouth-Tottenham Hotspur mérkõzésen Bournemouthban 2020. július 9-én. MTI/EPA/Pool/Neil Hall

Borbély Fanni

2022. január 17. - 20:22

Az argentin egy online gála keretében kapta meg a rangos díjat.

Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, melyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi online gáláján adtak át.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A 29 esztendős futballista tavaly márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben az ősi rivális Arsenal ellen szerzett felejthetetlen gólt: úgy lőtt a kapuba, hogy a támaszkodó jobb lábát hátulról keresztezve lőtte el bal lábbal a labdát, és még így is elég erőt tudott beleadni ahhoz, hogy a lövés védhetetlen legyen.

Ezt a technikát rabonának hívják a futballban, és csak nagyon ritkán látni ilyen pazarul kivitelezve. A 11 jelölt közül Lamela mellett még a cseh Patrick Schick és az iráni Mehdi Taremi szerepelt a szűkített hármas listán.

A jelenleg már a Sevillában futballozó játékos az online interjúban elmondta, hogy nem különösebben gyakorolja ezt a típusú lövést annak ellenére, hogy már többször próbálkozott vele.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.